Setmanari d'informació local - 138 anys

Balboa: «Les institucions han de ser l'escut de protecció per a les persones»

38491

El Consell de Mallorca ha celebrat aquest dijous un ple telemàtic monogràfic sobre la crisi provocada pel coronavirus. El portaveu del grup de consellers de MÉS per Mallorca, Guillem Balboa, ha assegurat durant les seves intervencions que «les institucions, i en concret el Consell de Mallorca, han de ser l’escut de protecció per a les persones, per a les famílies i per a les empreses».

Segons ha expressat el portaveu del grup ecosobiranista, «en moments crítics, disposar d’un estat del benestar fort és bàsic per poder-ne sortir millor». Balboa ha assegurat que MÉS treballarà conjuntament amb l’executiu per, un cop passada la crisi sanitària, «començar la reconstrucció econòmica i social de Mallorca».

«Hem de començar tot d'una a assegurar la liquiditat de les empreses i la seva viabilitat, garantir la transferència de rendes a les llars per mantenir el consum, adaptar els canals de distribució a les noves circumstàncies i cercar el màxim d’alternatives per als treballadors i proveïdors que patiran les conseqüències d’una molt mala temporada per a la indústria turística».

Entre altres coses, Balboa ha avançat alguna de la feina ja feta pel Consell, per exemple en l’àmbit del suport als municipis i la promoció econòmica, dues àrees que dirigeix el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament local de MÉS Jaume Alzamora.

La cultura, motor econòmic

A més, Guillem Balboa també ha destacat el paper de la indústria cultural a l’hora de començar la recuperació econòmica. «La cultura és també un motor econòmic, per això el departament de la nostra companya i vicepresidenta Bel Busquets posa 500.000 euros a disposició de les petites empreses del sector».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.