Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IbDona rep 156 telefonades per violència masclista durant la primera quinzena d'abril

38557
L'IbDona rep 156 telefonades per violència masclista durant la primera quinzena d'abril. | dBalears/Arxiu

El servei 24 hores per a la prevenció de la violència masclista de l'Institut Balear de la Dona (IbDona) va rebre entre el 3 i el 16 d'abril un total de 156 telefonades per violència de gènere.

Així ho han assegurat des de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, que també han indicat s'han registrat un total de 413 telefonades des del 6 de març, uns dies abans del decret d'estat d'alarma, fins al 16 d'abril. Per illes, 330 telefonades són de Mallorca, 24 de Menorca, 45 d'Eivissa i cinc de Formentera. De les 9 restants no consta l'illa de procedència.

Des de finals de la setmana passada s'ha incrementat la difusió d'aquest telèfon a les finques de veïnats i els supermercats i el nombre de cridades ha augmentat, segons han assenyalat des de la Conselleria. El telèfon d'atenció 24 hores de l'IbDona és el 971178989 i també es reben les telefonades derivades del 016.

Respecte a la Mascareta-19, des de finals de la setmana passada que es va posar en marxa, s'ha demanat una vegada. Es tracta d'una campanya, en col·laboració amb el Col·legi de Farmacèutics de les Balears, amb la qual la víctima que se senti vigilada o controlada o en una situació extrema pot anar a la farmàcia i demanar una 'mascareta-19'. D'aquesta forma, la persona que l'atengui telefonarà de seguida al servei d'emergències 112 i es posarà en marxa el protocol d'actuació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.