Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell de Mallorca llança un grapat de propostes per celebrar Sant Jordi a casa

38615

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Literària, ha llançat el projecte 'Escrit a casa' amb motiu de Sant Jordi.

La institució insular ha informat del seu impuls a un Sant Jordi a casa amb propostes literàries, que es posaran en marxa al llarg d'aquesta setmana. Entre les iniciatives que la Fundació Mallorca Literària ha posat en marxa destaca 'Escrit a casa', una col·lecció de contes que reuneix 36 artistes illencs (escriptors, il·lustradors i actors) en la creació de relats escrits a Mallorca durant el confinament.

Fruit d'aquest treball han nascut 12 relats que es publicaran en format audiovisual combinant paraula, veu i imatge. El projecte s'estrena coincidint amb el Dia de Sant Jordi i consisteix en el llançament del primer dels relats, 'Robatòrum per menjatòrum', amb text de Sebastià Portell, imatge d'Antonia Montroig i veu de Joan Miquel Artigues.

Els relats es publicaran setmanalment, cada dijous a partir d'aquest dijous fins al 9 de juliol. Tot el material serà recollit en una edició especial per Mallorca Literària en coedició amb diverses editorials de l'Illa, i que serà distribuïda per a la seva venda.

Tota la recaptació de les vendes es destinarà directament a les editorials i llibreries agremiades, perquè el projecte pugui revertir en els agents del sector del llibre.

D'altra banda, les activitats de la Fundació Mallorca Literària comencen aquest dilluns amb 'Fantasia Rodari', contes per a jugar, per WhatsApp, com a homenatge al mestre Gianni Rodari l'any del seu centenari.

Al llarg de tota la setmana de Sant Jordi s'oferiran diàriament els relats de 'Contes per telèfon' adaptats a un nou entorn comunicatiu, la missatgeria per WhatsApp. També es llançarà el taller de Contes per a jugar, amb la proposta de creació d'un relat connectat amb l'univers Rodari.

A més, el programa del Dia del Llibre ofereix dues sessions en directe per a lectors 0 a 99 anys. D'una banda, serà el contacontes 'Contes recontats' de Francesca Vadell i, per un altre, 'Nous contes de Gianni Rodari', en la qual el dibuixant Toni Galmés il·lustrarà els relats escrits per nens mallorquins durant la setmana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.