Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] 'Sant Jordi a redossa' emetrà deu hores de contingut cultural a través de YouTube

38619

El Consell Insular de Menorca, els ajuntaments de l’illa, el Gremi de Llibreters i la Xarxa de Biblioteques de Menorca estan treballant perquè aquest Sant Jordi, malgrat les circumstàncies actuals a causa de la COVID-19, obri les portes a les lletres i a la cultura, en general, mitjançant la xarxa.

Els continguts es podran seguir a través d’un canal de YouTube en directe que durà el nom de la iniciativa 'Sant Jordi a redossa' i, posteriorment, a través del web www.santjordiaredossa.cat, en format «a la carta». D’aquesta manera, el gran volum de material que s’emetrà durant la jornada no es perdrà efímerament després de l’emissió. A més, també es poden seguir els continguts a través de les xarxes socials de Menorca Illa de Cultura i la Xarxa de Biblioteques de Menorca, entre d’altres.

Deu hores de programació ininterrompuda omplirà la xarxa de cultura, entre les 11 del matí i les 9 del vespre aproximadament. L’actriu Laia Garcia serà l’encarregada de presentar els continguts que combinaran l’emissió en directe i en diferit.

Gran part d’aquests continguts han estat encarregats prèviament i enregistrats des de les cases on estan confinats els protagonistes. Així, llibreters, personal de la Xarxa de Biblioteques de Menorca, escriptors, músics, actors, entre d’altres, protagonitzaran i donaran veu als vídeos que es podran veure a través de la pantalla.

S’han gestionat gairebé 150 vídeos per a nodrir aquesta finestra d’entreteniment, que esdevindrà un autèntic reconeixement a tot el sector cultural de Menorca, que està patint de ben a prop les conseqüències d’aquesta crisi sanitària.

Un recital de poesia amb la participació de més de vint poetes, contacontes infantils, un glosat dinamitzat des de l’associació Soca de Mots, un curt documental sobre el Poetry Slam Menorca, presentacions de llibres, reportatges breus sobre el nostre patrimoni immaterial, l’emissió del documental '25 anys fent camí. Menorca Reserva de Biosfera', les reflexions fetes pels llibreters, les llibreteres, les bibliotecàries i bibliotecaris, o alguns arxius audiovisuals cedits per l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca són alguns dels continguts més destacats.

'Sant Jordi a redossa' també donarà veu als autors menorquins més consolidats: Pau Faner, Josep Maria Quintana, Ponç Pons, Maite Salord, Esperança Camps o Joan Pons. Alguns presentaran les darreres publicacions i altres faran alguna reflexió al voltant de la situació actual o recomanaran alguna lectura.

Participaran també dos personatges destacats del món de la cultura, cadascun en la seva disciplina. L’actriu i cantant Àngels Gonyalons parlarà de com veu la situació actual des del punt de vista cultural i llegirà un conegut poema de Ponç Pons. Des de Catalunya, també s’hi sumarà el verbívor Màrius Serra fent algunes recomanacions al voltant de l’expressió 'a redossa', recomanarà algun llibre i parlarà de la seva relació amb Menorca.

A més dels continguts enregistrats, es comptarà amb una desena de connexions en directe, entre les quals, destaquen les comunicacions amb les illes veïnes, les actuacions dels músics Leonmanso, Rita Barber, Guiem Soldevila i Anna Ferrer, o l’actuació d’improvisació teatral en directe de dues actrius ben conegudes a l’illa.

La jornada acabarà amb l’emissió del concert d’homenatge a Traginada que es va fer el mes de gener de l’any passat al Teatre Principal de Maó, gràcies a la col·laboració d’IB3 Televisió.

La coordinació i programació de l'esdeveniment està encapçalat per l’escriptora i comunicadora Sílvia Pons Seguí i per l'equip tècnic des Far Cultural.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.