Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco demana al Govern un calendari perquè els comerços sàpiguen quan podran reobrir

38685

La Patronal del Petit i Mitjà Comerç (Pimeco) ha demanat al Govern un calendari que permeti saber als petits comerciants com està previst dur a terme la reobertura escalonada dels negocis.

Pimeco ha sol·licitat també un protocol que permeti aprofitar aquestes setmanes de tancament per a preparar-se i implantar les mesures de seguretat necessàries per a quan puguin obrir. Segons ha explicat en un comunicat el president de Pimeco, Toni Fuster, el sector del comerç «és un dels més afectats a nivell econòmic» per la pandèmia. No obstant això, ha assenyalat, se senten «desorientats i abandonats pel govern».

Fuster ha explicat que fa gairebé un mes i mig que la majoria de petits comerços, excepte els considerats essencials, estan tancats i tenen l'activitat parada a causa del coronavirus. Ha assenyalat que «no pot ser que no sàpiguen ni de manera aproximada» quan podran obrir. En la seva opinió, haurien de tenir un protocol per a poder aprofitar aquestes setmanes de tancament per a preparar-se de cara a la reobertura dels negocis.

Fuster ha afegit que viuen una situació «d'angoixa i incertesa» perquè no saben ni quan podran obrir ni quines mesures hauran d'aplicar, per exemple, quant a l'ús de guants o màscares. El president de Pimeco també ha recordat que en altres països ja s'ha establert quin model se seguirà, prioritzant en molts casos que puguin obrir primer els establiments de menys de 400 metres quadrats i, progressivament, els comerços de més superfície.

Segons ha assenyalat, estan «molt preocupats» per què passarà amb els petits comerços i comerciants després de l'estat d'alarma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.