Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS titlla la proposta d'Ábalos de «classista» i recorda que «els drets no es compren»

38715

MÉS per Mallorca ha rebutjat les intencions del Govern espanyol per cercar fórmules perquè els alemanys que tenen residències puguin venir tot i la crisi del coronavirus. La possibilitat, avançada pel ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, suposa segons Neus Truyol, «passar de l'especulació amb l'habitatge a especular directament amb la salut de les persones».

En aquest context la portaveu adjunta de MÉS ha reclamat de manera que en moments com aquests «no ens podem permetre ni frivolitats ni cap proposta que posi en risc la salut. Mallorca no és un mercat on invertir, és un lloc on viure. Exigim respecte», ha assegurat Truyol. La també regidora a l'Ajuntament de Palma, ha qualificat la proposta d'Ábalos de «classista» i ha recordat que «els drets no es compren».

Segons Truyol, «haver comprat una casa, haver fet una inversió, no et dona més drets que a la resta. Tothom ha d'estar baix les mateixes regles del joc i les matines restriccions de mobilitat». A més, Truyol ha destacat que «resulta ben curiós que un govern espanyol que mai escolta les necessitats especifiques de les Illes Balears, presti tanta atenció a una demanda de gent adinerada de terres llunyanes».

Durant una roda de premsa telemàtica, la responsable de política internacional de MÉS, Alice Weber, ha assenyalat que «en moments tan dramàtics com els que estem vivint, el darrer que necessitam són turistes exigint poder fer ús dels seus camps de golf». Segons Weber, «ara mateix el conjunt de la societat està fent esforços vitals i sobrehumans per intentar que tothom recuperi la normalitat. Tot això no pot quedar en un no re, per la intenció d'alguns de venir a passar les seves vacances. Mallorca és el lloc on vivim molta gent, no és el seu parc temàtic».

Segons Weber «tothom hem de ser responsables i defugir de la improvisació a cop d'exigències fora de cabuda, com ara la rebuda per part d'un col·lectiu d'empresaris alemanys. Cal responsabilitat per no fer passes enrere de les que en puguem penedir i que facin malbé».

D'altra banda Neus truyol ha criticat durament el Govern espanyol per altra qüestió: «mentre no coneixem cap mesura concreta de l'estat per potenciar la cultura, un aspecte essencial de les nostres vides, el govern vol donar suport a la tortura. Exigim al Ministeri que rectifiqui i no inclogui la tauromaquia dins el paquet de mesures per la cultura. Les corregudes de bous s'han d'extingir, no protegir ni fomentar!».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.