Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB adapta el període i les condicions de l'avaluació davant la crisi sanitària

38717

La Universitat de les Illes Balears (UIB) ha acordat adaptar el període i les condicions de l'avaluació complementària i extraordinària a la situació actual i les dates de la PBAU. Aquest període serà, com a màxim, entre el 8 de juny i el 24 de juliol, a excepció dels dies 7, 8 i 9 de juliol, en el qual només es farà la PBAU.

Segons ha informat aquest dijous la UIB, aquesta és una de les noves mesures que s'han acordat per a adaptar la docència a la situació derivada de la crisi sanitària per la pandèmia del coronavirus i garantir la qualitat acadèmica dels ensenyaments que rebran els estudiants en la part final del curs 2019-2020.

D'acord amb la instrucció del Vicerectorat de Docència del 7 d'abril de 2020, la Universitat vetllarà perquè el màxim d'assignatures es puguin avaluar pel sistema d'avaluació contínua o amb exàmens no presencials, i deixa només per a casos de necessitat la possibilitat de fer exàmens presencials. Aquests últims quedaran condicionats a la situació sanitària i només es duran a terme si es poden garantir les mesures de protecció i distanciament social.

D'altra banda, el Vicerectorat de Docència ha dictat una instrucció sobre les pràctiques externes curriculars i no curriculars i sobre l'establiment de noves mesures extraordinàries per a l'anul·lació de matrícula i per a la matrícula del pròxim curs d'aquelles assignatures iniciades el curs 2019-20.

Pràctiques externes curriculars i no curriculars

Els centres podran, si escau, prorrogar o realitzar les pràctiques externes fins a final d'any, sempre que ho permetin les mesures sanitàries i la coordinació de les places de pràctiques previstes per a aquest curs per a evitar coincidències.

Aquestes pràctiques s'entendran com realitzades durant l'any acadèmic 2019-20, per la qual cosa no serà necessari que l'alumne es torni a matricular o, si per exigències administratives ho fos, no haurà de tornar a abonar-les.

Mesures addicionals per al curs 2019-20

Des de la UIB han explicat que, entre les causes per a sol·licitar una anul·lació de matrícula d'assignatures del segon semestre, s'inclou qualsevol modificació de les condicions familiars, econòmiques o mancada de recursos tècnics motivats per l'adaptació de la docència presencial a la no presencial o per la pandèmia.

La Universitat mantendrà el termini de sol·licitud d'anul·lació de matrícula obert més enllà del 30 d'abril i suspèn temporalment del pagament de taxes de matrícula pendents durant el temps que duri l'estat d'alarma.

Mesures transitòries i excepcionals per al curs 2020-21

La UIB ha acordat també una sèrie de mesures addicionals transitòries i excepcionals per a l'any acadèmic 2020-21 relacionades amb la normativa de permanència, com són la no aplicació del nombre mínim de crèdits que s'han de superar durant el primer i el segon any per a continuar els estudis universitaris de grau i de màster.

Així mateix, s'ha aprovat la no aplicació dels prerequisits de matrícula, i mantenir les condicions actuals per a la concessió d'una tutela acadèmica. A més, també adaptarà el calendari d'admissió als màsters propis per a possibilitar que els estudiants estiguin en condicions d'optar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.