Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] L’exposició de la 25ena Foto Jove 2020 es converteix en un vídeo resum de més de 6.000 fotografies

38825

La Regidoria d’Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma s’adapta a l’actual situació de confinament i distància social i aposta per emetre a través de les xarxes socials un vídeo resum de les més de 6.000 fotografies realitzades per 1.200 joves de Palma sobre el poema de Kavafis 'Viatge a Ítaca', en el marc del projecte de Palma Fotogràfica. Estava previst presentar aquestes imatges en una exposició el dia 3 d’abril fins al 5 de juny al Casal Solleric, però l’actual estat d’alarma a causa de la Covid-19 ha obligat a suspendre-la.

Durant l'actual curs escolar, els joves de 10 a 20 anys s'han submergit en L'Odissea i en la mitologia grega, i han treballat el poema de Kavafis 'Ítaca'. Aquest poema ha estat seguit i treballat per molts altres artistes, entre els quals Lluís Llach que el musicà, i que ara ha permès que es pugui reproduir la seva cançó al vídeo a través de les veus del Festival Ítaca 2019. 'Viatge a Ítaca' ha permès reflexionar sobre la vida com a concepte de viatge i sobre el viatge com a concepte de vida. «D'aquesta manera, tots junts, hem arribat al nostre port actual, on ens trobem confinats vivint cadascú la nostra particular odissea».

El Regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha recordat que el FotoJove és una de les activitats més esperades per l'alumnat de Palma. Per això, ha dit, «enguany en el 25è aniversari volíem que fos molt especial amb exposició, recull de relats i catàleg de fotos. Tot i que donades les circumstàncies no ha estat possible, estam contents de poder fer una nova edició i poder-la compartir gràcies a les xarxes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.