Setmanari d'informació local - 138 anys

Les residències de gent gran no han registrat cap nou contagi

38839

Les residències de gent gran a les Balears no han registrat aquest dimarts cap nou contagi a causa del coronavirus ni entre els usuaris ni entre els treballadors.

Així ho ha confirmat el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, el doctor Javier Arranz, qui ha detallat que segons les dades d'aquest dimarts, el nombre de residents positius actius és de 183; mentre els professionals actius són un total de 82.

Quant a les xifres de curats, en total hi ha 74 residents que han superat la malaltia; i en el cas dels professionals, s'han curat 58.

El número de morts en residències és de 76. Dins del total, ha explicat Arranz, «hi ha dues defuncions d'usuaris registrades en les estadístiques d'aquesta jornada encara que no s'han produït en les últimes 24 hores, sinó que pertanyen a dies anteriors».

Residències persones amb discapacitat

D'altra banda, quant als afectats pel virus en les residències de persones amb discapacitat, Arranz ha destacat que tampoc hi ha canvis respecte a aquest dilluns.

En aquest sentit, ha recordat que ja han superat la malaltia 17 dels 20 treballadors infectats, i 35 dels 36 usuaris que havien estat contagiats.

Prop d'unes 60 residències han fet proves

Finalment, en relació amb les proves a les residències Arranz ha comunicat que «a les Balears s'està prop d'arribar a la cobertura d'unes 60 residències». En concret, ha detallat, «s'han fet proves a 50 residències de gent gran i a nou de persones amb discapacitat».

En aquest sentit, ha posat l'accent que «el fet que aquest dimarts no es registrin nous contagis és conseqüència de les proves i de l'aïllament, que estan donant bons resultats». Si bé, ha matisat, «continuem vigilant aquest focus molt de prop».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.