Setmanari d'informació local - 138 anys

Jarabo sobre les terrasses: «No es pot retrocedir en el que hem guanyat»

38905

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior de Palma, Alberto Jarabo, ha assegurat aquest dijous que «no es pot retrocedir en el que hem guanyat» respecte la petició d'ampliació de terrasses per part d'alguns restauradors.

Així ho ha confirmat Jarabo, qui ha anunciat a més que, a l'espera que es publiquin les condicions en el Boletín Oficial del Estado sobre aquest 30% de l'aforament de terrasses que proposa el Govern, s'ha reunit amb representants del sector i amb particulars.

Malgrat entendre les seves reclamacions, el regidor de Participació Ciutadana ha subratllat que «ara mateix estam en una crisi sanitària molt important». «És fonamental prevenir a la població dels riscos que suposen les aglomeracions», ha remarcat.

Jarabo ha assenyalat que hi ha molts empresaris que tal vegada no puguin obrir per aquest límit d'aforament «per això han demanat a l'Ajuntament l'ampliació de les terrasses». Cal recordar que Cort ha imposat mesures als restauradors sobre les terrasses en aquesta legislatura com, per exemple, la prohibició d'estructures fixes.

En aquesta línia, l'Ajuntament estudia la possible ampliació de les terrasses dels bars, però «sempre preservant l'espai que ja s'havia guanyat». «L'espai públic genera un benefici però s'ha de tenir en compte que és del conjunt de la ciutadania, que fa anys que reclamant que estigui el més alliberat possible», ha recordat.

Per això, ha proposat que els propietaris de bars i restaurants usin els aparcaments dels cotxes, en comptes de les voreres, per a posar més taules a l'aire lliure. «A la nit els cotxes tornarien als seus aparcaments, però pel dia aquest espai seria per a les terrasses», ha explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.