Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS defensa que el repartiment del fons estatal de 16.000 milions ha de compensar territoris infrafinançats com les Balears

39041

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, ha demanat aquest dimarts que el fons de 16.000 milions per a les comunitats anunciat pel Govern espanyol ha de contemplar «una compensació als territoris infrafinançats històricament» com ara les Illes Balears on a més «l'impacte de la crisi serà major». Així s'ha pronunciat el portaveu ecosobiranista durant la compareixença de la presidenta del Govern per a explicar la seva gestió durant la crisi sanitària de la Covid-19. Durant la intervenció, Ensenyat ha assegurat que «no es tracta de solidaritat, sinó de justícia i d'equitat».

En aquest context el portaveu de MÉS ha insistit a reclamar el desplegament del Règim Especial de les Illes Balears. «És el moment de fer-ho complir i és un envit que faig sobretot a tots els grups polítics que teniu representació al Congrés. El nostre futur depèn d'això», ha assegurat. Ensenyat també ha reclamat al Govern espanyol que com més aviat millor «s'alliberi als ajuntaments d'aquesta llosa que suposa la Llei Montoro» i es permeti als municipis utilitzar els romanents, que avui dia sumen més de 600 milions d'euros. Tot, ha dit, «per a donar resposta a les demandes de la ciutadania i per a reactivar el sector econòmic».

Miquel Ensenyat també ha reclamat modificar la Llei de contractes públics i simplicar els tràmits administratius. «No deixa de ser un escàndol que un expedient pugui tardar anys a resoldre's. Tenim una legislació, més bé pensada a evitar la picaresca més pròpia d'una societat post règim, que no la d'una democràcia consolidada on s'apel·la a la responsabilitat, l'ètica i professionalitat dels ciutadans i ciutadanes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.