Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT Ensenyament assegura que March és «competent per a decidir sobre la tornada als centres»

39271

El sindicat UGT ha comunicat aquest divendres que ha tengut coneixement per la premsa que el conseller Martí March «afirma no ser competent per a decidir la reincorporació dels nins a partir de dia 25». Però la competència de decidir-ho correspon a les Comunitats Autònomes, segons apunten.

A diferència del que va passar amb el decret que aprovava l’Estat d’Alarma quan es va ordenar el tancament dels centres docents, que responia a qüestions exclusivament sanitàries, ara la decisió de reprendre l’activitat lectiva el dia 25 és exclusiva de les CCAA, el fet determinant és que Andalusia ja ha decidit no aplicar-ho, el País Basc ho aplicarà tancant les escoles per a menors de sis anys però esglaonant 2n de Batxillerat i FP, Madrid, governat pel PP, ja ha anunciat la reincorporació, així com a Cantàbria. Castella la Manxa podria no aplicar-ho atès que així es va acordar a la Mesa Sectorial amb el conseller. «A la mesa d'ahir la pròpia Conselleria va admetre que no es podia garantir un 100% la seguretat a nivell de contagis a les aules», explica UGT.

El sindicat remarca que «el que s’està produint és una desescalada asimètrica. En una hipòtesi molt poc probable i portat a l'extrem l'Estat d'Alarma, el govern podria decretar una obertura obligatòria. Això no s'ha produït i dubtam molt que es produeixi mai perquè suposaria una invasió molt greu de competències. A la mesa sectorial d’ahir tal i com ja vàrem fer a l’inici d’aquesta crisi sanitària, aquest sindicat es va posar a disposició de la Conselleria d’Educació per a negociar el que fos necessari. Hem sol·licitat el retorn a la negociació amb les organitzacions sindicals, rompuda a las darreres meses, merament informatives».

UGT ha mantengut la seva postura on demana que la tornada a les aules sigui al
setembre, i és que «els centres docents no són centres assistencials». A més, remarquen que la planificació vigent és «difícil de posar en marxa i posa en risc els docents i els equips directius. No s'ha planificat amb la suficient previsió, ni els mitjans necessaris per complir la Fase 1, on s'ha d'obrir els centres per a desinfectar-los. A més d'organitzar el treball administratiu, dels docents i personal auxiliar. Tampoc no existeix previsió de dotació de les mesures de protecció per als equips directius».

Així, UGT torna a insistir amb l’exigència que es garanteixi la feina del docents amb seguretat i sense carregar en excés, així com la salut dels alumnes i de les famílies. «Demanam que es continuï amb el teletreball durant aquest curs escolar. La tornada a les aules tampoc és necessària en cursos, que ja acaben, i on el professorat ja ha planificat el desenvolupament i la finalització del tercer trimestre. El curs pròxim sol·licitam que es contractin més docents per garantir la tornada amb els criteris sanitaris.

Centres d'Educació especial
En el cas dels Centres d'Educació Especial pot ser molt més greu, avisa UGT. «Les activitats i feines a realitzar amb l'alumnat amb necessitats especials no es poden garantir, ni tenen possibilitat d'adaptació per assegurar les mínimes condicions de seguretat i protecció. Pot ser no puguin aplicar-se les mesures adequades, que serien mampares, vestits especials o màscares de protecció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.