Setmanari d'informació local - 138 anys

El lloguer turístic denuncia «tracte discriminatori» per part del Govern

El lloguer vacacional denuncia «tracte discriminatori» per part del Govern. | dBalears/Arxiu

Habtur, associació de lloguer vacacional, ha manifestat aquest dissabte la seva «estupefacció» davant l'aprovació del decret de mesures de reactivació econòmica aprovades pel Govern. Des de l'entitat consideren que «el lloguer vacacional és la principal palanca de reactivació econòmica davant la greu crisi provocada pel coronavirus. Si hi ha una opció turística que pot garantir la seguretat i les condicions sanitàries del viatger és el lloguer vacacional. Per tant, la reactivació turística a les illes passarà necessàriament pel lloguer vacacional, una opció que molts de turistes escolliran perquè evita l'aglomeració de persones en recintes tancats».

Habtur ha assegurat que sempre s'ha mostrat «oberta a parlar en pro de la sostenibilitat, mostrant-se sempre favorable a l'ecotaxa, demanant regulació, oferint-se a col·laborar per impulsar modalitats turístiques que creïn més valor afegit, acceptant limitacions de places i mostrant-se oberta a parlar, si és necessari, de decreixement... sempre i quan aquest decreixement afecti per igual a totes les parts: allotjament hoteler i en habitatges turístics».

Per tot això, Habtur expressa la seva «absoluta sorpresa» pel fet que l'Executiu «no hagi consultat les mesures amb el sector i n'hagi pres que tan sols afavoreixen a una part del sector d'allotjament d'aquestes illes (la part que sempre és la més afavorida) ignorant l'impacte econòmic positiu que també té el lloguer turístic. Difícil d'entendre que la prohibició del lloguer turístic als unifamiliars de Palma contribueixi a la reactivació econòmica. Difícil d'entendre que, amb l'excusa de reactivar momentàniament l'activitat econòmica, es permetin increments de volum construït del 15% que quedaran per sempre. Difícil d'entendre l'increment de places hoteleres de facto que possibilita el nou decret per part d'un Govern que havia fet de la lluita contra la massificació turística una de les seves banderes».

Des d'Habtur, es vol posar de manifest que des de l'inici de la legislatura el Govern «té damunt la taula una sèrie de mesures per al sector vacacional que ara haurien pogut modificar amb aquest decret per ajudar a la reactivació econòmica del sector i de les Illes en general. Al cap i a la fi, tots volem sortir d'aquesta crisi, o no? Malauradament, com més propositius hem volgut ser, manco sensibilitat hi ha hagut per part del Govern cap al nostre sector. Ha estat al lloguer turístic en qui ha recaigut tot el pes del decreixement turístic».

Segons l'entitat, «tots som conscients que la temporada turística d'enguany i dels anys que venen es caracteritzarà per una menor pressió turística. El lloguer turístic serà el primer que es recuperarà i els turistes vendran primer als nostres habitatges. És hora que el Govern ens comenci a prendre seriosament». «Per això, mentre els menors de 15 anys no computin com a plaça als hotels, entenem que tampoc ho han de fer als habitatges vacacionals que molt possiblement serà la primera oferta d'allotjament disponible per als turistes aquest estiu. Una oferta, per tant, imprescindible per a la reactivació del conjunt de l'economia de les nostres illes», ha sentenciat l'entitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.