Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB-PSOE traeix MÉS i bloqueja l'aprovació del decret llei de desclassificacions

Aquest divendres s'havia d'aprovar al consell de Govern un decret llei de protecció de sòl urbà i rústic, però el canvi d'opinió de darrera hora del PSIB-PSOE ha fet que, finalment, el decret llei elaborat pel conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, hagi quedat congelat.

La negativa del PSIB-PSOE ha agafat a contrapeu els consellers de Podem, que en un primer moment s'han mostrat partidaris de no aprovar el decret llei i posteriorment han rectificat.

La proposta presentada pel conseller Miquel Mir és ben vista pels sectors ecologistes i havia de satisfer una demanda històrica del GOB i un compromís polític per a la seva aprovació, en els termes del redactat presentat.

El decret llei contempla la protecció de les Àrees de Prevenció de Risc (APR), i estableix que per a la construcció d'habitatges unifamiliars en sòl rústic es rebaixen els paràmetres edificatoris i la superfície màxima que podrà construir-se. El volum màxim del conjunt de tota l'edificació en qualsevol categoria de sòl rústic passa de 1.500 a 900 metres cúbics. És a dir, les edificacions en sòl rústic, incloent porxos, piscines i àrees comunes, seran més petites dels que es permetia fins ara.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.