Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana respectar el format actual de l'Informatiu balear de RTVE

MÉS per Mallorca ha registrat una proposició no de llei (PNL) amb la qual demana respectar el format, durada i franja horària actuals de l'Informatiu Balear de Radiotelevisió Espanyola (RTVE).

La formació ecosobiranista ha rebutjat la decisió de reduir a cinc minuts l'informatiu autonòmic de TVE, que s'emet de dilluns a divendres a les 14.00 hores. El text reconeix també «el treball i el valor de l'informatiu territorial d'RTVE-Balears durant més de 40 anys». En paraules del diputat i secretari de comunicació de MÉS, Josep Ferrà, «es tracta de reconèixer el paper clau de la desconnexió territorial d'RTVE i la importància dels mitjans i els treballadors de la comunicació de proximitat».

Així mateix, la iniciativa sol·licita que RTVE completi la plantilla a les illes d'Eivissa i Menorca, on no hi ha assignat cap periodista, només un càmera. Així mateix, Ferrà també demana al Govern de l'Estat «obrir línies d'ajudes a tots els mitjans de comunicació, incloent-hi els mitjans locals, de la mateixa manera que s'han donat a grans cadenes de televisió estatals».

En aquest sentit, MÉS vol que el Parlament reconegui «el paper clau i estratègic dels mitjans de comunicació local com a agents socials imprescindibles en una democràcia consolidada», així com «la necessitat de la seva supervivència per a mantenir la riquesa i la pluralitat informativa que, ara, es veu amenaçada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.