Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida es desmarca del decret que preveu l'ampliació d'hotels

Esquerra Unida a les Balears (EUIB) ha assegurat que votarà en contra del decret llei 8/2020 de mesures urgents en el ple del Parlament d'aquest dimarts perquè «no avança cap a la diversificació econòmica i perquè aposta pel turisme basat en la construcció». Segons ha indicat aquest dilluns el coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, després de no arribar a un acord amb el Govern la formació ha decidit que el vot del diputat Pablo Jiménez, membre del grup parlamentari d'Unides Podem, serà en contra.

«No hem pogut arribar a un acord i en aquest cas ens mantindrem ferms en la nostra posició inicial que, a més, va ser ratificat per unanimitat en la comissió col·legiada i peninsular de votar no al decret i sí a la seva tramitació com a projecte de llei», ha assenyalat Martínez. El coordinador d'EUIB ha explicat que el decret «té aspectes interessants però altres que no es poden acceptar». «És molt continuista amb les polítiques d'aquesta comunitat i creiem que és el moment de canviar de rumb, ja que el nostre model econòmic té unes febleses que estan patents ara amb la crisi del coronavirus», ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que la crisi ha posat en relleu que davant «un element extern que no es controla, el sector turisme és enormement fràgil». Per aquest motiu, la formació ha indicat que proposa construir «un institut de crèdit de les Balears per a fomentar i finançar directament des del Govern» activitats industrials o del sector agrari per a avançar cap a la diversificació econòmica. «La diversificació no es sa sola, requereix la intervenció del Govern per a poder dur-la a terme i no és un procés d'un dia per a un altre», ha recordat Martínez.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.