Setmanari d'informació local - 138 anys

La UOB acusa el conseller Martí March de «posar en perill la salut de docents i alumnes»

Davant les declaracions en roda de premsa del conseller d'Educació, Martí March, la Unió Obrera Balear (UOB), sectorial d'Ensenyament, ha trobat necessari manifestar el següent:

1) Una vegada més, la Conselleria d'Educació imposa instruccions "ordeno y mando". Els detalls del Protocol per a la fase 3 de desescalada s'haurien d'haver negociat en Mesa Sectorial, com és preceptiu, amb participació d'autoritats sanitàries, i ens assabentam pels mitjans de comunicació que ja està tot decidit i que la resolució es publicarà demà al BOIB. El conseller continua sense tenir en compte que els docents som els qui coneixem com funciona el dia a dia a les escoles i instituts i els qui haurem d'aplicar les mesures i treure les castanyes del foc.

2) És una irresponsabilitat ampliar tutories a tots els cursos amb grups de fins a 15 alumnes sense mesures sanitàries suficients. Cal recordar que Corea del Sud fa uns dies ha hagut de tancar centenars d'escoles tot i aplicar mesures estrictes.

3) És un insult als docents afirmar que el curs acaba el 19 de juny, menystenint la feinada que s'ha de fer fins al 30 de juny (sessions d'avaluació, memòries, informes, claustres, tasques d'estiu...).

4) Pretendre que tots els docents vagin als centres per preparar el proper curs implica claustres de més de 100 docents, sense garanties sanitàries suficients. Continuen sense programar les proves PCR que exigim.

5) El conseller no ha concretat cap mesura pressupostària per reduir ràtios i ampliar espais el proper curs, quan enguany tenim comptabilitzats més de 400 grups d'infantil i primària que superen la ràtio màxima. El màxim és de 25 alumnes i hi ha grups fins i tot amb 31.

6) UOB recorda que les mesures de conciliació familiar i laboral són legalment responsabilitat de les empreses i l'Administració, no de l'escola, i encara les estam esperant, tant per a les famílies dels alumnes com per als docents.

Per tot plegat, la UOB «es referma» en demanar la dimissió de conseller Martí March.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.