Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem Mallorca considera que la protecció del medi ambient «no és una opció»

Podem Mallorca ha advertit aquest divendres, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, que «la protecció del Medi Ambient no és una opció».

Segons ha informat la coordinadora de Podem a Mallorca, Aurora Ribot, aquest divendres «la cura i la preservació del medi ambient ja no és una opció. Fa dècades que la comunitat científica ens avisa que el nostre planeta està a punt de col·lapsar. És urgent que fem un gir i donem prioritat a la regeneració de la naturalesa per a fer front al canvi climàtic».

En aquest sentit, ha explicat, «demanam al Govern que ampliï els espais protegits de Mallorca, com Rafalbeig, el Toro, i sa Dragonera, incloent una part marina». A més, ha insistit, «demanam al Govern central la creació d'una Zona de Control d'Emissions al Mediterrani per a millorar la qualitat de l'aire i limitar la contaminació de creuers i altres vaixells. Estem parlant de l'aire que tots respirem, és també una qüestió de salut pública».

«Enmig d'aquesta pandèmia hem tornat a advertir que la cura del medi ambient ja no és opcional, sinó que s'ha convertit en una necessitat per a assegurar no sols la supervivència d'algunes espècies de la flora i la fauna, sinó la nostra també», ha reiterat així mateix Ribot en el Dia Mundial del Medi Ambient.

«Des de les institucions estem passos significatius amb la finalitat de preservar el medi ambient i el territori, com el decret llei de protecció del territori, que per al creixement massiu d'urbanitzables en sòl rústic. Des del Consell estem en marxa per a poder tancar el cercle de la matèria orgànica i des del Govern central tenim un pla per a reduir la generació de residus i prohibir els plàstics d'un sol ús, com ja hem fet a les Illes», ha explicat.

Amb tot, la coordinadora de Podem a Mallorca, vicepresidenta del Consell i consellera insular de sostenibilitat i medi ambient, ha apostat per conservar els espais naturals i limitar la petjada humana de zones com sa Dragonera i Formentor, on s'ha limitat l'entrada de vehicles. «Rebaixarem la pressió de visitants i barques al Parc Natural de sa Dragonera i limitarem l'entrada a 200 persones amb el nou Pla Rector d'Ús i Gestió (PRUG)», ha conclòs Ribot.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.