Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi exigeix al Govern protocols de seguretat sanitària per a la reactivació de l'activitat firaire

El Grup Parlamentari El PI-Proposta per les Illes Balears ha registrat una Proposició No de Llei (PNL) per via d'urgència que insta el Govern, els consells insulars i la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib) a elaborar un protocol específic amb mesures de seguretat sanitària i a habilitar noves ubicacions que permetin reiniciar com més aviat millor l'activitat del col·lectiu firaire a les Balears.

D'acord amb la formació, la Unió d'Empresaris d'Atraccions Diverses de les Balears denuncia la desprotecció que sofreixen molts d'ells, als quals el confinament els va agafar encara de baixa del Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i ara no poden acollir-se a les prestacions extraordinàries per cessament d'activitat que ha establert el Govern central.

El PI ha assegurat que la situació «és límit» per a les 70 famílies de firaires de les Balears (el 90 per cent situades a Mallorca) i les 30 famílies confinades a Son Fusteret, sense possibilitat de retornar a la Península, després de la cancel·lació de la Fira del Ram.

En aquest sentit, la formació ha lamentat que hi ha un total de 600 persones amb zero ingressos des de fa sis mesos, la majoria sense ajudes i amb deutes, ja que, aprofitant l'hivern, realitzen inversions destinades al manteniment d'instal·lacions i la compra de nova maquinària. La portaveu del PI en el Parlament, Lina Pons, ha subratllat que «la situació és de total incertesa i d'extrema necessitat i que no està previst que es reprengui aquesta activitat ni durant el pla de desescalada ni quan finalitzi l'estat d'alarma».

Per aquest motiu, la formació ha reclamat que el Govern i l'Executiu espanyol facilitin l'accés als crèdits ICO i ISBA al col·lectiu dels firaires amb una manca de 12 mesos des de l'inici de la seva activitat per a poder afrontar els seus respectius pagaments. A més, El PI ha plantejat que la Felib coordini i proposi als ajuntaments que estudiïn la possibilitat d'exonerar el pagament de les taxes municipals aplicades a les fires durant 1 any mínim des del començament de l'activitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.