Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern convocarà ajuts per 1,4 milions per a la sostenibilitat del sector cultural

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat convocarà quatre línies d'ajudes dotades amb 1,4 milions d'euros per a contribuir a la sostenibilitat del sector cultural a les Balears davant la crisi derivada de la COVID-19.

Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera, Pilar Costa, acompanyada de la delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra.

El gruix d'aquest import correspon a dues línies per a empreses (490.000 euros) i autònoms (460.000) afectats per la crisi, i seran les primeres a publicar-se -en tot cas, dins del mes de juny-. Es destinaran a cobrir despeses estructurals com a lloguers, despeses de personal, gestories o manteniment, entre altres exemples, en el període comprès des de la declaració de l'estat d'alarma (14 de març) fins al 30 de juny.

Els beneficiaris seran empreses
i professionals de l'àmbit de les arts escèniques, visuals i audiovisuals, la literatura, el pensament, el còmic, la il·lustració i la música.

També es convocaran ajudes per a cobrir despeses de fires i festivals ajornats o cancel·lats (300.000 euros), que gestionarà l'IEB. Cobriran despeses de programació, producció, comunicació i màrqueting i organització de jornades professionals, entre altres.

Finalment, el fons preveu també una línia d'ajudes per a cobrir despeses d'associacions sense ànim de lucre de l'àmbit cultural (150.000 euros). La consellera de Cultura ha explicat que la crisi de la COVID-19 ha fet necessari «replantejar part de les polítiques culturals per a reorientar-les a les noves prioritats urgents». Per a articular aquest fons d'1,4 milions el Govern ha fet «un esforç» per a mantenir les quanties pressupostàries de Cultura, ha ressaltat.

La delegada de la Presidència per a la Cultura ha insistit en la necessitat d'evitar que «es desfaci el teixit cultural perquè actualment no es podia pensar en noves produccions». Solivellas ha remarcat que han «intentat escoltar totes les peticions i necessitats de la indústria cultural i que han traslladat les seves reivindicacions al Govern espanyol.

El director de l'IEB ha agraït el «treball intens» dels tècnics per a fer possibles aquestes ajudes i ha subratllat la necessitat de «que es consideri al sector cultural com ben indispensable per a fomentar la cohesió social i territorial».

D'altra banda, Costa ha informat que 44 empreses culturals han accedit a 4,2 milions d'euros de les línies posades en marxa per ISBA per a donar liquiditat a empreses de les Illes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.