Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca denuncia el cas d'un falcó que ha estat tirotejat en dues ocasions

El GOB Menorca ha denunciat públicament aquest dimecres l'ingrés en el Centre de Recuperació de Fauna Silvestre d'un falcó que ha estat tirotejat en dues ocasions.

L'organització ecologista ha explicat que una persona va disparar al falcó en l'entorn urbà del port de Ciutadella amb una escopeta d'aire comprimit, que li va ocasionar dues fractures greus que li impedien volar i que «fan inviable la seva recuperació». La persona que va alertar al personal del Centre de Recuperació va arribar a tirar-se a la mar per a rescatar al falcó, que va intentar volar quan va detectar presència humana i va caure a l'aigua.

El reconeixement veterinari al qual va ser sotmès l'ocell va determinar que no era la primera vegada que rebia un tret, ja que el seu cos allotjava perdigons d'escopeta de caça al cap i el pit, amb ferides ja curades. «Les lesions actuals han estat tan greus que no ha quedat un altre remei que posar-li l'eutanàsia», han lamentat el GOB, que ha denunciat el cas al Seprona i a les administracions competents en matèria de caça i protecció del medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.