Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimem planteja que l'ampliació de les terrasses continuï més enllà de l'estat d'alarma

Pimem Restauració ha plantejat que es mantengui l'ampliació de les terrasses més enllà de l'estat d'alarma, decretat per a la gestió de la crisi del coronavirus, i de les mesures de distanciament social. Així ho va sol·licitar l'associació a l'Ajuntament de Palma aquest dimarts al migdia durant la reunió que varen mantenir.

«La mesura ha servit de gran impuls per al sector. Això està afavorint a la seva recuperació, però necessitarem que es prolongui més temps», ha explicat la presidenta del l'associació, Eugenia Cusí.

En la reunió la junta directiva de Pimem Restauració va conversar amb el batle de Palma, José Hila i amb el regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo. D'acord amb l'associació, «el consistori confirma que preveu mantenir l'ampliació de les terrasses mentre continuïn vigents les mesures de distanciament social».

«A més de les terrasses hem proposat una sèrie de punts que creim que és necessari tractar o fins i tot reprendre», ha indicat la presidenta dels restauradors de Pimem. Entre hi havia la possible exoneració de diferents càrrecs d'Emaya, encara que des de Pimem han assenyalat que és una mesura que l'Ajuntament «no contempla de moment i que no acaba d'agradar als negocis que veuen que han de pagar per un servei que no han pogut utilitzar».

Pimem ha explicat que, no obstant això, es va donar la possibilitat d'ajornar els pagaments fins a 1 any i d'utilitzar les ajudes a autònoms i empreses per a sufragar despeses corrents. «Les ajudes del Govern permeten aquesta aplicació i pot ser una bona manera de dotar de major oxigen econòmic a les nostres empreses», ha assegurat Cusí sobre la proposta de l'Ajuntament.

Ordenança d'ocupació de la via pública

Des de l'associació també es van interessar per la convocatòria de la taula de seguiment de l'Ordenança d'Ocupació de la Via Publica. «Això es va aturar per la crisi que vivim, però és més necessari que mai convocar-la perquè és un bon punt de diàleg social i polític», han assenyalat des de Pimem.

Sobre l'estat de les plantilles que es troben en un ERTO des de l'associació també es va plantejar l'opció que els treballadors poguessin accedir «a una formació laboral específica sobre el sector» a través de PalmaActiva. «Plantejarem les matèries que creim que s'han d'impartir. Veim necessari que els nostres empleats continuïn creixent i formant-se contínuament», ha assegurat Cusí.

Finalment, es van tractar altres temes com els bons per consum i l'estat actual del Marketplace plantejat per l'Ajuntament. «Encara estan en procés de desenvolupament, però ens semblen dues idees molt interessants que confiem contribueixin a dinamitzar l'activitat econòmica de la nostra ciutat», ha finalitzat la dirigent de Pimem Restauració.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.