Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient constata les últimes actuacions de protecció de l'entorn de s'Albufereta

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir, ha visitat les instal·lacions del Club Pollentia Resort, establiment amb el qual la conselleria manté des de fa anys un conveni de col·laboració per a coordinar actuacions en benefici de la conservació de la Reserva Natural de s'Albufereta, per a constatar les últimes actuacions en matèria de protecció que s'estan duent a terme.

Segons ha informat la Conselleria aquest dijous, Mir ha estat rebut pel director de l'hotel Bernat Dahlhaus, que li ha mostrat les últimes actuacions que s'han practicat en les zones enjardinades amb la col·laboració del Servei de Protecció d'Espècies.

Aquestes han consistit en l'eliminació de plantes potencialment invasores d'aquelles zones que limiten amb la Reserva Natural i la creació de barreres de protecció a través de la sembra d'espècies pròpies de les Balears. El conseller ha agraït el compromís de l'establiment amb la conservació de l'entorn. Segons ha assenyalat Mir, mantenir «sinergies entre institucions i entitats privades» per a garantir la preservació dels espais naturals protegits «sempre és una bona notícia».

Mir, acompanyat del director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; el gerent de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat), Joan Ramon; i el gerent del Consorci per a la Recuperació de la Fauna de Balears (Cofib), Luis Parpal; ha visitat, posteriorment, els voltants de l'establiment, ja dins de la Reserva Natural, on actualment s'estan executant tasques de desbrossament natural amb deu ases.

Aquestes tasques abasten una superfície de 9.000 metres quadrats i actuen contra dos tipus de grama, l'americana (Stenotaphrum secundatum) i el kikuyo (Pennisetum clandestinum). Els ases permeten rebaixar l'altura i densitat de l'espècie invasora facilitant les actuacions mecàniques posteriors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.