Setmanari d'informació local - 138 anys

L'IMAS llança una campanya contra el maltractament a la gent gran

40541

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) commemora aquest dilluns el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers la Gent Gran amb una campanya de conscienciació que es durà a terme a través de les xarxes socials de la institució insular.

La jornada «Una mirada a la protecció de la gent gran», que s’organitza cada any amb motiu d’aquest dia i que aquest 2020 hauria arribat a la seva IX edició, canvia de format per adaptar-se a la nova realitat derivada de la crisi del coronavirus.

Enguany s’han elaborat una sèrie de vídeos en els quals participen professionals diversos relacionats amb el sector de la gent gran i que parlen sobre qüestions vinculades amb el maltractament a aquest col·lectiu.

Participen en aquesta campanya Antònia Fontanet, psicòloga de la residència Oms-Sant Miquel; Lydia Sánchez, investigadora del grup GIFES de la UIB; Carmen Orte, directora de la càtedra d’atenció a la dependència i promoció de l’autonomia personal de la UIB, i Antoni Vicens, director general de Relacions Exteriors del Govern, que parlen, entre d’altres sobre l’edatisme i altres tipus de maltractament; la violència de gènere o la presència de la gent gran en la política europea.

La Direcció Insular de Gent Gran del Consell de Mallorca disposa de l’Observatori de les Persones Majors que té tres línies de feina: la promoció de l’autonomia, l’atenció a les persones amb dependència i una d’específica per a la protecció de la gent gran.

A més, l’IMAS disposa del protocol de maltractament i d’autonegligència en l’àmbit domiciliari, una eina per visualitzar situacions d’abusos i de violència, així com per detectar-les i eradicar-les.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.