Setmanari d'informació local - 138 anys

Publiquen una base de dades de discs en català editats recentment a les Balears

40601

La Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha presentat una base de dades de discs en català, elaborada pel Grup Enderrock.

La base de dades recull els treballs publicats a les Balears entre el setembre de 2018 i el març de 2020. El catàleg, en format digital, es pot consultar a la pàgina web de Política Lingüística. S’hi recullen un total de 129 referències de treballs discogràfics, amb informació relativa al grup o solista com ara l’estil musical, l’illa de residència i les dades de contacte. Aquesta base de dades servirà per a crear un catàleg de tots els grups que canten en català a les Illes Balears.

La informació s’ha fet arribar a diferents institucions com ajuntaments o consells, acompanyada d’una sèrie de recomanacions i idees per a potenciar la contractació dels creadors de música en llengua catalana de les Balears en una època delicada per mor de la crisi de la Covid-19. A més de fomentar la contractació, la iniciativa té com a objectiu principal mostrar l’activitat recent de publicacions de música en català a l’arxipèlag i incentivar el coneixement del producte musical local. Així mateix, es pretén posar en valor la creació musical pròpia i conscienciar de la importància dels projectes musicals com a eina de foment de la llengua catalana.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha explicat que es tracta d’una primera passa i que «s’anirà ampliant amb més grups, ja que l’oferta musical en català a les Illes Balears és molt rica i variada». Per la seva banda, la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha fet èmfasi en «la importància de tenir un sector fort» de creadors en català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.