Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Orquestra Simfònica oferirà 24 concerts de petit format al Castell de Bellver

L'Orquestra Simfònica Illes Balears, amb la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, oferirà 24 concerts de petit format al Castell de Bellver entre el 24 de juny i el 26 de setembre.

En una nota de premsa, la Conselleria ha informat que aquestes actuacions, integrades dins del cicle de 60 concerts #SonamPerTu, comptaran amb artistes de primer nivell, com el violinista Joji Hattori, les sopranos Lisa Larsson i Irene Mas, el baríton José Antonio López, la pianista Saskia Giorgini, i els violinistes Nina Heidenreich i el mallorquí Francisco Fullana.

El gerent de la Simfònica, Pere Malondra, i el director artístic, Pablo Mielgo, han presentat aquest dimecres aquest cicle que permetrà al públic gaudir d'una programació variada amb obres de compositors com Bach, Beethoven, Mozart, Mahler, Stravinski, Mendelssohn; programes francesos amb Ravel, Debussy; concerts lírics amb la soprano Lisa Larsson i nits teatrals amb la 'Història d'un Soldat' d'I. Stravinski.

L'aforament és limitat i les actuacions es duran a terme seguint els protocols de seguretat preparats per al retorn de la Simfònica després del confinament. Així, els accessos als espais de concert tindran senyalitzada la distància que s'haurà de mantenir i l'organització proveirà de gel hidroalcohòlic als assistents. L'ús de màscara serà obligatori. Les entrades per al Castell de Bellver estaran a la venda en la pàgina web de la Simfònica a partir d'aquest divendres amb un preu de 20 euros.

Concerts per les Illes

L'Orquestra Simfònica ha reprès la seva activitat amb un cicle de 60 concerts, entre finals de maig i setembre de 2020 en totes les illes. Sota el nom de #SonamPerTu, la Simfònica torna als escenaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb concerts de petit format amb grups de corda, vent i percussió.

Aquesta setmana, entre el 18 i 21 de juny, la Simfònica oferirà 10 concerts repartits entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Aquest diumenge, Dia Internacional de la Música, serà la primera vegada en la història que la Simfònica tocarà de manera simultània en totes les illes, a les 20.30 hores. D'aquestes actuacions, cal destacar que el Far de la Mola a Formentera acollirà el primer concert de la seva història.

A Eivissa es faran cinc concerts: a l'Església de Sant Antoni de Portmany (19 de juny a les 20.30 hores), plaça Santa Gertrudis, Santa Eulàlia donis Riu, (19 de juny a les 21.00 hores), Sala de plens de l'Ajuntament de Sant Joan de Labritja (20 de juny, a les 20.30 hores), la Plaça de Sant Jordi, Sant Josep de sa Talaia, (20 de juny, a les 20.30 hores) i el Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa (21 de juny, a les 20.30 hores)

A Menorca es faran un total de cinc concerts que tindran lloc a l'Auditori de Ferreries (18 de juny a les 20.30 hores), Pati de Can Saura de Ciutadella (19 de juny, a les 20.00 hores), Convent de Sant Diego d'Alaior (19 de juny, a les 20.30 hores), la Sala Orfeó de Maó (21 de juny, a les 20.30 hores) i es Castell de Sant Antoni de Fornells, es Mercadal, (11 de juliol, a les 20.30 hores) seran els escenaris que grups de vent, corda i percussió ompliran de música.

Aquestes activitats s'emmarquen, segons la Conselleria, dins dels objectius de descentralitzar la Simfònica, més enllà de Palma; arribar a nous públics i escenaris en un exercici d'equilibri interterritorial; accés a la Simfònica per part de tota mena de col·lectius i programacions adaptades als diferents sectors de públic. Cal recordar que la Simfònica ha estat la primera orquestra d'Espanya i la tercera d'Europa que ha reprès la seva activitat després del confinament.

A més, l'OSIB compta amb un segell discogràfic que permetrà distribuir els seus enregistraments per més de 40 plataformes musicals, com Spotify, Apple Music, Amazon Music, Goolge Play Music, entre altres. De moment, s'han publicat quatre discos: 'Revolució amb la Simfonia núm. 7' de L.v. Beethoven i 'The Rite of Spring' de P.I. Txaikovski; 'Simfonia núm. 2' de G. Mahler i les obres dels compositors mallorquins 'Mallorca Suite' de Baltasar Samper i 'Foners' d'Antoni Parera Fons.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.