Setmanari d'informació local - 138 anys

El cable elèctric submarí entre Mallorca i Menorca comença a funcionar

Red Eléctrica de España (REE) ha informat aquest dijous que la interconnexió elèctrica submarina entre Mallorca i Menorca ha començat a funcionar.

En una nota de premsa, l'elèctrica ha explicat que s'ha posat en marxa després de completar el protocol previ a l'entrada en funcionament i superar els diferents assajos i proves realitzades.

D'aquesta manera, Red Eléctrica connecta les Illes amb la xarxa elèctrica europea. La posada en servei d'aquest enllaç contribueix de manera essencial al reforç de la seguretat, estabilitat i qualitat del subministrament elèctric de Menorca.

El treball va començar al novembre de 2018, quan el Consell de Ministres va declarar la seva utilitat pública i va concedir l'autorització administrativa per a la seva construcció.

En 18 mesos, Red Eléctrica de España ha completat les diverses fases d'execució del projecte, des de les gestions prèvies de licitació, adjudicació i instal·lació del cable fins a l'execució de l'estesa submarí i de les tasques posteriors de protecció de l'enllaç a través del seu soterrament en el llit marí, per a maximitzar la integritat i seguretat de la instal·lació.

De manera paral·lela, al llarg d'aquest període, s'han dut a terme les tasques associades als traçats terrestres de l'enllaç i les ampliacions de les subestacions de Cala Mesquida i de Ciutadella, a Mallorca i Menorca respectivament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.