Setmanari d'informació local - 138 anys

L'aligot nidifica per primera vegada al Parc Natural de Mondragó

L'aligot nidifica per primera vegada al Parc Natural de Mondragó. | CAIB

Educadors del Parc Natural de Mondragó han observat un niu d'aligot (Buteo buteo) amb un poll durant les seves tasques de seguiment naturalístic. És la primera vegada que es té constància de la nidificació d'aquesta espècie dins l'àmbit del parc. El 2019 ja s'observà una colla d'aligots, però ara, amb la localització del niu, ja es confirma que ha nidificat dins aquest espai natural protegit.

Segons ha explicat el Govern aquest dissabte, l'aligot és una au rapinyaire de mida mitjana en règim de protecció especial en el Catàleg Balear d'Espècies Amenaçades. Des del 2011 es tenia constància de la seva presència a Calvià, Marratxí i Santa Maria, però mai dins un espai natural protegit del Migjorn de Mallorca.

Els educadors del parc han observat, també, un nou niu de milana (Milvus milvus) que s'afegeix a l'únic del què es tenia constància fins ara. Des del 2016 una parella d'aquesta espècie es reprodueix en el Parc Natural de Mondragó. Entre els dos nius, s'han comptabilitzat un mínim de quatre polls.

La milana és una espècie en perill d'extinció i que compta amb un pla de recuperació que té per objectiu reduir la seva mortalitat i assegurar un hàbitat de qualitat. El Servei de Protecció d'Espècies du a terme un recompte anual i seguiment de nous exemplars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.