Setmanari d'informació local - 138 anys

Els valencians Plaerdemavida Ensemble presenten 'Azulão' aquest dissabte a Palma

Aquest dissabte, 20 de juny, en el marc del 25è Festival de Música Clàssica d’Hivern tendrà lloc el concert de Plaerdemavida Ensemble presentant Azulão al pati de l’Arxiu del Regne de Mallorca, a les 20 hores.

Plaerdemavida Ensemble és un trio valencià de música vocal de cambra format per Paloma Chiner (soprano), Jorge Fanjul (violoncel) i Pablo García-Berlanga (piano).

En aquests darrers anys, han estat guanyadors i finalistes en diversos concursos, entre els quals cal destacar el primer premi en el 'Concurs Internacional de Música de Cofrents' i el Concurs Internacional 'Ibla Grand Prize', amb una menció d'honor 'Heitor Villa-Lobos' i una menció especial de Rotary Club de Ragusa (Sicília).

Varen iniciar la seva activitat l'any 2015 amb el projecte 'Azulão', materialitzat en disc en 2016. Des de llavors, l’han presentat per escenaris de tot el món, destacant actuacions al Carnegie Hall de Nova York, Kioi Hall de Tòquio i gires per Geòrgia, Itàlia i l'Estat espanyol.

Han actuat també en festivals de música de cambra com el Festival de Música de Menorca i al Festival ENSEMS, al Palau de la Música de València amb l’espectacle EGO, amb estrenes absolutes de compositors com Voro García o Isabel Latorre.

Junts han creat un espai de llibertat tímbrica on la calidesa del violoncel i la veu s'entrellacen amb l'àmplia sonoritat del piano amb l'objectiu de jugar amb les sonoritats.

Sobre el projecte Azulão
Expliquen alguns xamans que, al vespre, la ment racional passa a un segon pla i aflueix un altre tipus de coneixement i estat perceptiu. És un nou estat de consciència i en aquest estat existeix dins de nosaltres un poder que es pot reprendre. Plaerdemavida Ensemble expliquen que quan això succeeix, «vàrem començar a veure i a percebre alguna cosa més. Vàrem començar a arribar a un coneixement directe sense haver d’usar les paraules, mitjançant una percepció augmentada. És el coneixement silenciós».

Aquest brillant flaix de coneixement il·lumina els recòndits paratges de la ment i ens fa retornar victoriosos a l’esperit. En aquest moment és quan sorgeix la inspiració i l’artista desenvolupa les seves habilitats tècniques i expressives al màxim nivell, segons expliquen.

Les peces que han escollit reprodueixen l’atmosfera inspiradora que apareix quan entrem en aquest estat màgic, en l’anomenada hora bruixa. Les melodies reflecteixen i transmeten la quietud i la màgia d’aquest moment. A més, a través de la música triada per a aquest projecte, la nostra ment volarà com un colom a diversos llocs: la França del fin de siècle, amb melodies expressives i plenes d'olor a opi; Itàlia dels anys 20 i 30 i el seu aire mediterrani, festiu, ple de serenates nocturnes i mar en calma sota la llum de la lluna; l'Estat espanyol, en els temps de la Guerra Civil; passant per l'Argentina i Perú, amb la seva música entre el sensible i el popular; i acabant al Brasil, amb unes melodies de gran força expressiva i optimisme encobert.

Tota aquesta música explica històries apassionades d’amor, tintades per les imatges d’aquest moment màgic. El capvespre, la nit estrellada, la lluna: l’ocell Azulão viatjant pels països ja esmentats, captant l’essència del moment inspirador.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.