Setmanari d'informació local - 138 anys

Una vigilant de seguretat del metro a un estudiant: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!»

Només quaranta-vuit hores després que dBalears publicàs un doble cas de discriminació lingüística, n'hem conegut un de nou. Aquesta vegada al metro de la UIB en direcció a Palma, concretament a les 14.12 hores. Els fets han tengut lloc en el mateix transport públic quan una vigilant de seguretat de l'empresa Trablisa li ha dit a un estudiant: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!».

Segons ha explicat Josep Nicolau, anava a baixar del metro i per aixecar-se del seient s'ha aferrat a la barra, aleshores, la vigilant l'ha increpat dient: «Esto no es un gimnasio». L'estudiant li ha contestat: «No he fet res mal fet», la vigilant ha tornat: «He dicho que no es un gimnasio». I ell ha reiterat que no havia fet res malament. I ella l'ha atacat al crit de: «¡No me hables en mallorquín, a mi me hablas en castellano!».

Arran d'això, Josep Nicolau ha decidit no seguir la conversa i ha partit d'allà on hi havia la vigilant. Segons ha explicat l'estudiant a dBalears hi havia testimonis en el moment dels fets ocorreguts i denunciarà els fets a la Plataforma per la Llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.