Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB Menorca demana que s'incentivi la pesca professional de cranc blau

26 5 2017 Cubelles Invasion de cangrejo azul junto a la desenbocadura del rio Foix Foto Pablo Ruiz

El GOB de Menorca ha sol·licitat aquest divendres a la Conselleria de Medi Ambient que s'incentivi la pesca professional de cranc blau i la promoció com a producte gastronòmic com a mesura de control de la població d'aquesta espècie que, tal com han apuntat, es considera una de les espècies més invasores del Mediterrani.

Des de l'organització han explicat que el cranc blau es va detectar per primera vegada l'any 2017 a Menorca i, segons han remarcat, ja es poden trobar en diferents zones de la costa de l'illa com les cales del sud, es Grau, Port d'Addaida o les platges d'Algaiarens.

Els ecologistes han subratllat que aquesta espècie pot arribar a tenir més de 20 centímetres d'ample i és «molt agressiu». En aquest punt, han assenyalat que «impacta de manera important els ecosistemes que colonitza». El cranc blau menja crustacis, mol·luscos, peixos i algues i viu sempre prop de la costa, a menys de dos metres de profunditat, sobretot en desembocadures de torrents, on hi ha una mescla d'aigua dolça i salada.

S'ha calculat que cada femella pot posar entre un i dos milions d'ous i les larves viuen en el plàncton de manera que són dispersades pels corrents marins. «És gairebé impossible erradicar aquesta espècie una vegada han colonitzat un territori», han conclòs des del GOB.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.