Setmanari d'informació local - 138 anys

Els preus de la UIB es mantenen per al curs que ve

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres mantenir els preus dels serveis acadèmics i administratius de la Universitat de les Illes Balears (UIB), el preu mitjà de la qual per crèdit en primera matrícula segueix per sota de la mitjana estatal.

Així ho ha anunciat la portaveu del Govern Pilar Costa, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern. A petició de la UIB, hi haurà una nova quantificació del preu per a tutela acadèmica dels estudis de grau i màster. En concret, es produirà un canvi en el càlcul per a la matrícula en el cas d'alumnes que no hagin aprovat la primera convocatòria del treball de fi de grau o del treball de fi de màster. Així, es passa del preu fix de 65,27 euros per any acadèmic a un 15 per cent del preu per crèdit de la primera matrícula.

El curs 2018-2019 es va aplicar una reducció del 10 per cent en el cas dels estudis de grau i de màster. En el cas dels màsters habilitants o aquells obligatoris per a exercir activitats professionals regulades, la reducció va ser del 15 per cent. Amb aquest manteniment dels preus, Balears segueix amb un preu mitjà del crèdit de grau en primera matrícula de 16,13 euros, mentre que en l'àmbit estatal la quantitat era de 18,73 euros el curs passat.

Formació nàutica i grau de nutrició humana i dietètica

D'altra banda, el Govern ha informat aquest divendres que el grau de Nutrició Humana i Dietètica s'impartiran en la UIB el pròxim curs. Es tracta d'una titulació proposada per l'Escola Universitària Adema, que serà la responsable d'impartir tots els seus crèdits.

El grau es divideix en quatre cursos de seixanta crèdits ECTS cadascun, que sumen així un total de 240. Paral·lelament, el Consell de Govern ha donat compte de l'autorització per a signar un conveni amb el SEPE i el Ministeri d'Educació per al pla d'actuació fins a 2022 del Centre de Referència Nacional de Nàutica del Centre de la Mar.

El Centre de la Mar és un centre de formació de del Servei d'Ocupació de Balears (SOIB) que des de fa més d'un any funciona com un centre integrat de formació professional. S'imparteix, prioritàriament, formació de l'àrea nàutica dins de la família de transport i manteniment de vehicles i la família professional marítim-pesquera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.