Setmanari d'informació local - 138 anys

El bisbe de Mallorca i Sonia Vivas es reuneixen per parlar sobre la polèmica de l'estàtua de Juníper Serra

El bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, i la regidora de Justícia Social de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, s'han reunit per a «acostar postures», segons el Bisbat, respecte als 'atacs' a imatges de Juníper Serra. Segons ha informat el Bisbat en una nota de premsa, aquesta trobada va tenir lloc la tarda d'aquest dilluns. La Diòcesi ha qualificat les reunions amb la regidora com a «llargues i fructíferes», recordant que també van mantenir contactes en matèria de violència de gènere durant l'estat d'alarma.

«S'ha aprofundit positivament en el paper de totes dues institucions en la creació d'un espai comú de diàleg i enteniment constructiu, des d'opcions aparentment diverses però que conflueixen en el mateix objectiu: el servei a la ciutadania, especialment en aquests temps difícils que estem vivint», informa el Bisbat. Des del Bisbat han assenyalat que al costat de la regidora animen «a rebaixar i eliminar el nivell de crispació i violència: En lloc de destruir imatges, dediquem-nos a reconstruir persones», ha demanat el bisbe.

Després dels incidents contra les imatges del missioner mallorquí als Estats Units, la imatge situada en la plaça de Sant Francesc de Palma va aparèixer amb una pintada de 'racista' la setmana passada. El cas de la imatge de Palma va generar una certa polèmica política perquè la pintada es va produir després que Vivas demanés que «pacíficament» es retirés la imatge del missioner. El batle José Hila (PSIB), va emmarcar aquestes declaracions en opinions personals de l'edil. Més tard una altra estàtua de Juníper Serra apareixia amb el cap cobert amb una bossa. En aquest cas va ser a Petra, la seva localitat natal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.