Setmanari d'informació local - 138 anys

Vilallonga assegura que es parla «massa castellà» al Parlament i a TV3

La consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, ha assegurat que també es parla «massa castellà» al Parlament de Catalunya després de la polèmica que es formà quan afirmà que passa el mateix a TV3.

«Sí que trob que en aquesta Cambra es parla massa en castellà. Clar que si, perquè la llengua pròpia de Catalunya és el català, l'occità i l'aranès», ha defensat a la sessió de control del Parlament en resposta a una pregunta de la diputada de Ciutadans Sonia Sierra sobre l'ús de les llengües cooficials a les manifestacions culturals.

Segons Vilallonga, el concepte de llengua pròpia apareix a l'Estatut, votat a la Cambra, destacant que aquest concepte es refereix a les que s'han desenvolupat en un territori: «En el territori de Catalunya, el País Valencià i les Balears, la llengua pròpia és el català, que és germana del castellà, del portuguès i de les llengües romàniques, que són filles del llatí».

Sobre TV3, ha recordat que el Parlament va aprovar la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que recull que «el servei públic de la comunicació audiovisual de la Generalitat consisteix a difondre i promocionar la llengua catalana i oferir entreteniment de qualitat», i que la llengua per a oferir aquest servei és el català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.