Setmanari d'informació local - 138 anys

El projecte 'Escudella' proporciona menús saludables a 241 famílies

El projecte 'Escudella' ha seguit oferint serveis durant la crisi sanitària a 241 famílies a Palma, a les quals ha proporcionat menús per promoure una alimentació saludable i de proximitat a alumnes de la ciutat.

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha visitat aquest dimarts l'Escola Infantil de Son Roca per conèixer el projecte.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma, es tracta d'un programa posat en marxa aquest curs que també treballa amb els hàbits alimentaris dels nins.

Durant la crisi sanitària, el projecte ha comptat amb una aportació de 14000 euros del Fons d'Urgència i Solidaritat de la Fundació Carasso. Aquesta aportació ha permès cobrir el cost tècnic per configurar el projecte, comprar carmanyoles de vidre perquè les famílies puguin endur-se el menjar a casa durant el confinament i millorar els equipaments de les cuines.

«Sabem que l'alimentació és una base imprescindible pel correcte desenvolupament dels nostres nins, per això optam per un canvi integral en la manera de gestionar tots els aspectes relacionats amb l'alimentació, seguint criteris de salut, sostenibilitat i sobirania alimentària», ha destacat el conseller.

Durant la visita, la nutricionista Maria Blanquer ha remarcat la importància d'una alimentació saludable i sostenible, mentre que el cuiner Ernesto Serrano ha destacat l'esforç del personal del Patronat Municipal d'Escoles Infantils per adaptar-se als canvis produïts a les cuines amb el nou projecte.

Per la seva banda, Alicia Martínez, representant de la cooperativa Coanegra ha expressat l'interès del projecte pel sector agrari de l'illa i el seu desig que tengui continuïtat i serveixi d'exemple per a altres administracions.

En aquesta visita els assistents han pogut degustar dos dels menús del programa 'Escudella'. En concret, han tastat un plat de llenties amb verdures de temporada, i un de 'galets' amb salsa de pastanaga i pollastre i fruita de temporada.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.