Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Quart Creixent organitza la presentació a la fresca de 'El Preludi' en català

41501

La llibreria Quart Creixent acollirà la presentació de la traducció en català de El Preludi de William Wordsworth. L'acte, que comptarà amb la participació del traductor, Jaume c.Pons Alorda, tendrà lloc el pròxim dimecres 22 de juliol a partir de les 19.30 hores davant la llibreria (c/d'En Rubí, 5, Palma).

L'obra

El preludi és una obra magna que William Wordsworth, el poeta més longeu i més important del Romanticisme anglès, va anar escrivint i reescrivint durant gairebé cinquanta anys. Va ser un tribut al seu germà espiritual, el poeta Samuel Taylor Coleridge, que va dir d’ell que «per la força de la seva imaginació, Wordsworth es troba més a prop de Shakespeare i de Milton que cap altre escriptor modern».

Aquest llarg poema unitari és una autèntica aventura de la memòria i del pensament en què el vers s’activa a partir del record de les accions més íntimes i humils, connectades amb la potència sagrada de la divinitat. El preludi és també un cant d’amor a la natura, descrita com una entitat totpoderosa que acompanya el geni creador quan aquest sap aprofitar els poders que el món li atorga. És també d’una oda d’exaltació de la passió, de la llibertat i de la gran meravella d’existir.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.