Setmanari d'informació local - 138 anys

ARCA rebutja «l'expansió fotovoltaica» que ocupa espais agraris i rurals

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha expressat el seu rebuig al fet que «l'expansió fotovoltaica» es faci ocupant espais agraris i rurals. Segons ha explicat aquest dimarts, l'entitat ha fet arribar als grups parlamentaris un escrit traslladant-los la seva «preocupació» davant aquest assumpte.

ARCA considera que atès que les instal·lacions fotovoltaiques són indústries, «haurien de ser tractades com a tal» per a la seva implantació i atès que el seu impacte paisatgístic és «bastant agressiu», han afegit, la dinàmica ni ha de ser la de la liberalització. L'entitat ha demanat a més que s'exigeixi una fiança que cobreixi la desinstal·lació de les plaques solars i altres instal·lacions una vegada hagi acabat l'explotació industrial.

ARCA ha expressat el seu acord amb la transició energètica però ha matisat que no es pot fer a «un cost inassumible». En aquest sentit, ha expressat la seva «preocupació davant l'eliminació» dels informes d'impacte ambiental en molts casos i especialment en els quals afecten l'expansió dels anomenats parcs fotovoltaics.

L'entitat s'ha mostrat preocupada també pel creixement «desordenat» d'aquesta indústria que, amb «l'agressiva publicitat actual» sembla que vol fer negoci en lloc de ser una . alternativa energètica innòcua. Per a ARCA, el Parlament ha de preveure els problemes, actuar en prevenció i no únicament «donar ales al seu creixement».

Activar economia local

D'altra banda, ARCA també ha recordat en el seu escrit dirigit als grups polítics que el patrimoni és un actiu de promoció econòmica i que rehabilitar-lo és també reactivar . l'economia localA més, han afegit, permet que les persones de Mallorca se sentin «identificades i orgulloses» de la seva terra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.