Setmanari d'informació local - 138 anys

Alerten sobre la presència de xàrters il·legals fondejats damunt posidònia a la badia de Portmany

La plataforma Salvem sa Badia de Portmany ha alertat aquest dilluns per la presència d'una dotzena de vaixells, presumptament de xàrter il·legal, han fondejat sobre posidònia en la badia.

El col·lectiu ha lamentat que la situació actual no hagi «frenat el retorn dels xàrter il·legals a la badia». Sosté que aquestes companyies «han instal·lat la seva seu enfront de la platja de s'Estanyol, utilitzant els molls de les orenetes de transport de passatgers per a embarcar i desembarcar als seus clients».

Segons la plataforma, almenys 12 catamarans han instal·lat sistemes de fondeig amb cadena, la majoria sobre posidònia; «tot això de manera il·legal ja que manquen de cap autorització, ja sigui per a la instal·lació de sistemes de fondejo com per a l'ús dels molls», han protestat.

El col·lectiu ha recordat que l'any passat ja es va informar sobre aquesta pràctica i els seus danys sobre la prada de posidònia, tant per l'efecte de les cadenes que llauren els fons com pels abocaments d'aigües fecals. Segons l'entitat, principalment es veuen afectades les platges de s'Estanyol i es Pinet perquè els corrents sovint arrosseguen els abocaments cap a elles.

La plataforma ha assegurat que aquestes companyies no solament lloguen les embarcacions per setmanes com a allotjament, sinó que realitzen excursions d'un dia o una tarda.

Des de la iniciativa Salvem sa Badia de Portmany han reclamat a les autoritats que «prenguin cartes en l'assumpte i impedeixin aquestes pràctiques il·legals».

Segons han afegit, els xàrter establerts en aquesta zona de la badia exerceixen «competència deslleial» cap a les companyies de l'Illa que tenen amarrament en els diferents ports. També critica que s'utilitzi el domini públic marítim-terrestre per al seu lucre personal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.