Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB i veïns d'Inca demanen la desafectació dels terrenys destinats a la ronda nord

El Grup Balear d'Ornitologia (GOB), juntament amb veïns d'Inca, ha demanat la desafectació de tot el territori destinat per a la ronda nord d'Inca i la retirada de la nova proposta de reserva viària entre la carretera de Selva i la d'Alcúdia, donada la realitat climàtica, territorial i econòmica actual.

En un comunicat, l'organització ha assegurat aquest dimarts que no es pot continuar executant projectes d'un Pla de Carreteres «planificat el 1998 i pensat per al cotxe com a mode de transport exclusiu».

D'aquesta manera, el GOB ha assenyalat que torna a estar en exposició pública l'Estudi Informatiu i l'Estudi Ambiental Estratègic de la Variant d'Inca en el seu tram entre la carretera d'Alcúdia i la de Selva.

Els documents presenten dues alternatives per a aquest tram de la ronda que hauria d'unir la carretera d'Alcúdia amb la carretera de Palma i que ja va generar, en els inicis de la seva tramitació 2012 i següents, una forta oposició veïnal i ecologista.

El GOB ha explicat que, a hores d'ara, la intenció del Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca és «aprovar una nova reserva viària només per al tram» entre la carretera d'Alcúdia i la de Selva «que ha fet reviure l'oposició veïnal al projecte»

En aquest sentit, els veïns demanen que s'aturi immediatament la reserva viària triada per a l'Estudi de la variant Nord d'Inca i que es faci un bon estudi de mobilitat actualitzat sobre el nou enllaç de l'autopista amb Lloseta i el Pla de Mobilitat de les Balears 2019.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.