Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB de Menorca demana explicacions sobre la baixada del 90% dels expedients de pesca el 2019

El GOB de Menorca ha sol·licitat reunir-se amb el responsable de la Inspecció de Pesca i dels vigilants de la Reserva Marina del Consell Insular de Menorca i amb la directora insular de l'Administració de l'Estat, Isabel López Manchón, amb la finalitat de conèixer els motius de la baixada del 90 per cent dels expedients de pesca durant l'any 2019.

Els ecologistes han considerat «sorprenent» el fet que durant l'any passat només s'obrissin cinc expedients i tots relacionats amb qüestions menors de pesca recreativa, tenint en compte que en 2018 es varen obrir 40 i en 2017, 52. «No hi ha expedients a pesca professional ni a aspectes de comercialització», han assenyalat des de l'organització.

Així mateix, han apuntat que dels cinc expedients, tres varen ser iniciats per la Guàrdia Civil i dues pels inspectors de pesca, mentre que els tres vigilants de la Reserva Marina del Nord no varen obrir cap expedient.

«La baixada d'aquest indicador ha encès algunes alarmes», han indicat des del GOB. En aquest punt, han recordat que en 2016 ja es varen produir denúncies per la falta de vigilància «efectiva» en la reserva marina.

«Sembla que a Menorca estigui costant especialment comptar amb una vigilància realment efectiva de les labors extractives marines i, quan això passa, és molt fàcil que el furtivisme faci estralls», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.