Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Ajuntament de Manacor es personarà com acusació popular pel cas de maltractament animal

L'Ajuntament de Manacor es personarà com a acusació popular pel cas de maltractament animal en el municipi, a causa del qual han estat detinguts dos joves com a presumptes autors de l'agressió a un gat per a posteriorment posar fi a la seva vida.

Segons ha informat el batle de la localitat de Manacor, Miquel Oliver, aquest dimarts en un missatge en Twitter l'Ajuntament es personarà com a acusació popular perquè «toca fer-ho» quan apareixen notícies com la d'un cas de maltractament animal a un moix tot i que «creus que vius en una societat avançada, on el respecte a persones i animals tenen un lloc important».

Dos joves varen ser detinguts aquest passat dissabte com a presumptes autors de l'agressió a un moix per a posteriorment posar fi a la seva vida a Manacor. La Policia va informar aquest dilluns que els fets i les detencions van succeir dissabte passat.

La investigació continua oberta a fi d'identificar a la resta de joves (els veïns que varen ser testimonis de l'ocorregut en la matinada del dissabte asseguren que van veure a quatre joves) que es trobaven en el lloc i determinar la seva implicació en els fets, no descartant-se més detencions.

Progrés en Verd exigeix crear l'oficina de protecció animal

Davant aquest últim cas de maltractament animal a Manacor, la formació Progrés en Verd ha exigit la creació d'una oficina de protecció animal; així com actuacions contundents per part de la justícia i de les institucions.

«No podem tenir a semblants malvats pel carrer. Són unes persones extremadament perilloses que avui són capaces de matar a un animal i demà qui sap si ho fan amb una persona», ha declarat el president de Progrés en Verd, Guillermo Amengual.

«Fa anys que demanam la creació de l'oficina de protecció animal que serviria per a donar protecció als animals i posar contra les cordes als seus maltractadors. Aviat tornarem a demanar per escrit la seva creació i la posada en marxa de l'agent de protecció animal. Igualment demanem un canvi urgent en el Codi Penal i que les condemnes per aquesta mena d'actes comporti penes íntegres de presó», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.