Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears destinen 400.000 euros a la investigació de la Covid-19

El Govern ha destinat 400.000 euros a la investigació de la Covid-19, a través de l'Institut d'Investigació Sanitària de les Balears (Idisba).

En concret, segons ha informat aquest dijous la Conselleria de Salut en una nota de premsa, d'un total de 49 de projectes presentats, l'Institut n'ha finançat 15, tots destinats a reforçar la lluita contra la Covid-19.

Inicialment, el Govern va destinar 300.000 euros per a fomentar la investigació sanitària amb aquest propòsit. La Comissió d'Experts va decidir finançar un total de 12 projectes centrats en diversos àmbits de la investigació.

S'han considerat propostes d'interès destinades a millorar els test de diagnòstic ràpid, desenvolupament de productes de desinfecció per a persones o superfícies, propostes innovadores que contribueixen al seguiment i control de la malaltia, entre d'altres.

Addicionalment, la Conselleria ha transferit 100.000 euros més a l'Idisba, que han permès finançar un total de tres projectes addicionals amb què s'ha esgotat el crèdit.

Entre els nous projectes es troba el de la doctora Natalia Martínez Pomar, facultativa especialista del Servei d'Immunologia de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del grup 'Estudi de la resposta immunològica en patologia humana'.

El projecte de doctor Francisco Javier Fanjul i la doctora María Vila es basa en l'estudi de seroprevalença d'infecció per SARS-CoV-2 a embarassades, i en l'anàlisi posterior de l'impacte sobre el desenvolupament de la gestació.

El darrer projecte, liderat per la pediatra de la Clínica Rotger Ruth Deu, se centra en un estudi descriptiu de vigilància del perfil simptomàtic i epidemiològic de la infecció per SARS-CoV-2 en pacients pediàtrics d'edat igual o inferior a 14 anys atesos entre els mesos del juliol i el desembre de 2020 en atenció primària, urgències de pediatria de l'Hospital Son Llàtzer, Son Espases i Clínica Rotger.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.