Setmanari d'informació local - 138 anys

Pimeco fa pública una carta adreçada al president del Parlament sobre el turisme

Pimeco ha explicat aquest dimecres que fa algunes setmanes varen llegir «amb certa perplexitat» que diverses plataformes s'havien dirigit al president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, per a demanar-li que prengués mesures davant la imminent arribada de creuers al port de Palma.

«Si bé és cert que pel nul pes dels arguments esgrimits, des de Pimeco vàrem decidir inicialment no dir res al respecte, passat un temps prudent sí que ens animm a posar-nos en contacte amb el molt Honorable Senyor Vicenç Thomàs, per a, igual que els que es queixen de l'arribada de creuers, fer-lo partícip de la situació del comerç a Mallorca», ha destacat Pimeco.

En la missiva, han explicat al president del Parlament que la situació del comerç a Mallorca és greu. «Que ens enfrontam a una crisi profunda, i missatges com el de les plataformes "antiturisme" suposen un veritable -no potencial- perill per al turisme a la nostra terra; per als comerços que han de prendre decisions de seguir o tancar i, per tant, per a la nostra economia». Per això, demanen a Thomàs que, des del càrrec que ocupa, «impulsi i contribueixi a un debat seriós i rigorós, atenent la importància que el turisme té en la nostra economia i mercat laboral».

«Li pregam que defensi proactivament el turisme alhora que defensa els interessos de tots els ciutadans de les Illes Balears, i no participi, ni activa ni passivament, a assenyalar quin és el turista bo i quin el dolent depenent del mitjà de transport o allotjament que triï per a visitar la nostra Comunitat», ha remarcat Pimeco.

Per aportar dades a la seva petició, han volgut recordar-li al president del Parlament que l'estudi que la Universitat dels Illes Balears va realitzar en 2015, juntament amb la Cambra de Comerç de Mallorca i l'Autoritat Portuària de les Balears, va concloure que el turisme de creuers contribueix amb 256.678.960 € al VAB de les Balears, el que suposa un 1,04% del total, i que cada escala d'un creuer a les Balears genera en termes de mitjana 325.735 € de VAB i 26.996 € d'impostos, i permet mantenir 5.733 persones en els seus llocs de treball. «S'estima que les escales de creuer que poden perdre són més de 350, així que imaginin la repercussió que la seva supressió té en el comerç», han destacat.

«Des de Pimeco diem sí al turisme, des del compromís de treballar junts per seguir sent la millor destinació del món, en la qual tots els turistes se sentin ben tractats i se'n vagin sempre amb ganes de tornar», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.