Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP suspèn de militància els dos detenguts per torturar fins a la mort un moix a Manacor

El Partit Popular de les Balears suspendrà cautelarment de militància J.C. i D.D.N. després de la seva detenció el passat cap de setmana a Manacor acusats d'un presumpte delicte de maltractament animal després de torturar fins a la mort un moix.

Segons ha explicat aquest dimecres la formació en un comunicat, si després de comparèixer davant la Justícia es confirmen els fets que se'ls imputen «seran expulsats definitivament».

A la nota, el PP ha manifestat la seva «indignació» i «ferma condemna» per uns fets que només poden qualificar-se com a «repugnants i menyspreables».

Per la seva banda, el president de la formació, Biel Company, ha qualificat els fets coma «repugnants i salvatges». En un missatge al seu perfil de Twitter, el líder del PP a les Balears ha assegurat que la seva formació no consentirà «actituds incíviques i de maltractament animal» després de conèixer que els arrestats varen formar part de les llistes del seu partit.

Recullen signatures per a demanar 'Justícia per a Grisito', el moix torturat fins a la mort

S'ha llançat aquest dimarts una campanya de recollida de signatures a la plataforma Change.org per a reclamar 'Justícia per a Grisito', el moix torturat fins a la mort a Manacor.

Amb aquestes signatures exigeixen una revisió del Codi Penal, que consideren obsolet, perquè «la cruel mort de Grisito no quedi impune».

Els fets varen tenir lloc a la matinada de dissabte. Els udols d'un moix varen despertar els veïns, que varen poder observar com quatre joves tenien lligat un moix a la vegada que l'agredien per a, posteriorment, acabar amb la seva vida.

La policia ha destacat que, en un moment donat, un dels joves, quan tenien el moix lligat amb una corda, va començar a clavar-li els dits als ulls, aconseguint treure fora de la conca orbital un d'ells, i acabant amb la seva vida. Un cop el varen matar, varen deixar el felí a la via pública i un veí el va tirar en un contenidor.

Una ciutadana ha iniciat una campanya de recollida de signatures que ja supera els 3.000 suports. La petició està dirigida a la Direcció General dels Drets dels Animals, el Ministeri de Sanitat, el vicepresident del Govern espanyol, Pablo Iglesias, i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez.

D'altra banda, s'ha convocat per al pròxim 5 de setembre una protesta a la plaça Ramon Llull de Manacor per a reclamar que els autors de la tortura a l'animal «paguin les conseqüències».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.