Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem denuncia el «rentat d'imatge» de la monarquia amb el viatge a Menorca

42117

Unides Podem Menorca ha denunciat aquest dimecres el «rentat d'imatge» de la monarquia amb el viatge a Menorca previst per a aquest dijous i ha explicat que no participarà «en el rentat de cara que estan duent a terme els membres de la Casa Reial a les Balears».

«Consideram que no és el moment per a representacions, en un context d’escàndols de la corona i en les setmanes de més casos positius per la Covid-19 a Espanya i Menorca. La nostra prioritat es reconstruir les conseqüències de l’impacte social i econòmic de la pandèmia, i no volem participar en actes arcaics i que només responen a un clar interès de blanquejar els últims escàndols de presumpta corrupció que afectarien la institució, finançada per tots els espanyols», assenyala Nati Benejam, coordinadora insular de Podem.

Així, Unides Podem s’oposa «frontalment» a una visita que, a més, «no respon a
visualitzar els problemes i el patiment de la societat menorquina». «Entenem que es vulguin amagar de la ciutadania i només visitin COINGA, ubicada a un polígon industrial, així com la Naveta des Tudons, on l’accés és reduït i sense mantenir contacte amb la població. Demostra que són conscients que cada cop generen més rebuig en una societat cada cop més conscient de la poca utilitat d’una institució arcaica i és només una forma d’evadir possibles demostracions contràries a la institució per part de les menorquines i menorquins, però l'elefant encara està ben present i visible en l'habitació», han explicat.

Per tot això, donem suport al seguit de concentracions que es duran a terme arreu de Menorca, tant dimecres com dijous, per a demostrar el rebuig a la dinastia borbònica i advocant per la formalització d’una República a través d'un referèndum. «Una institució hereva d’un dictador i assassí no pot ésser mai un exemple de qualitat democràtica. Menorca i Espanya es mereixen ser lliures de tuteles protectores i paternalistes. Mai no havíem estat tan a prop de recuperar la República pel bé comú, on tot comença i acaba en la voluntat i el poder popular», han afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.