Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana a Medi Ambient l'enderrocament del quiosquet de ses Fonts

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha demanat aquest dimecres a la Conselleria de Medi Ambient i Territori l'enderrocament del quiosquet de la platja de ses Fonts, al parc natural de Mondragó.

El GOB ha assenyalat que el nou Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) de Mondragó acaba de passar pel tràmit d'audiència als titulars de drets i interessos legítims, i de consulta dels interessos socials i institucionals afectats, en el qual el GOB ha participat remetent un plec de suggeriments.

En general, el GOB ha considerat que el nou PORN és una eina que contribuirà «molt positivament» a la millora de la conservació del parc natural, constituint «un instrument de gestió modern i operatiu, enfocat clarament cap a la preservació de l'espai natural».

Per aquest motiu, l'organització ha considerat també que el trasllat de l'estació impulsora d'aigües residuals, distanciant-se la de la zona humida, «minvarà els riscos de vessament sobre un dels ambients naturals més delicats» del parc.

A més, ha insistit que la recuperació del sistema dunar retornarà «una part important» de la naturalitat a la platja, possibilitant el desenvolupament de comunitats vegetals d'alt interès ecològic.

Entre altres mesures, el GOB ha demanat que es descarti l'ampliació del volum edificat del centre d'informació i interpretació de ca na Martina. «El parc ja disposa de suficients edificacions que podrien ser reformades per a situar aquests serveis i per tant considerem innecessari incrementar la superfície construïda», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.