Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma distribuirà el material didàctic de l’Editorial Moll 'Ansa per Ansa' que celebra el seu 40è aniversari

Les docents Elisabet Abeyà, Maria Fortuny i Assumpta Mascaró crearen l’any 1980, ara fa 40 anys, la primera col·lecció per aprendre a llegir i escriure en català a Mallorca: 'Ansa per Ansa'. Aquesta col·lecció, integrada per tres llibres de text i diferents propostes entre els que destaquen la darrera novetat Contes per a llegir tots sols, aquesta es distribuirà aquest curs als 47 Col·legis Públics de Palma per enriquir així les biblioteques escolars.

El regidor d’Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha destacat la vigència d’aquest material didàctic i la «renovació pedagògica que va suposar». «És un material fet a Mallorca que haurà servit per aprendre a llegir i a escriure a pares i fills i que destaca pel seu caràcter innovador. Aquest curs el distribuïrem a les 47 escoles perquè així pugui enriquir el fons de les biblioteques escolars», ha dit.

Amb aquesta publicació l’Editorial Moll va donar suport als anys 80 a la tasca de tres joves docents pioneres. De la seva experiència ensenyant català a infants de 5 i 6 anys va néixer un material de lecto escriptura pioner i propi de Mallorca, abans de l’arribada de l’Estatut d’Autonomia (1982) o de l’ensenyament en català al sistema educatiu. En aquest sentit des de l’Editorial Moll destaquen que el material 'Ansa per Ansa' beu del moviment de renovació pedagògica de la dècada dels setantes, parteix de la llengua dels infants i, per tant, de la varietat insular i introdueix la lectura progressiva a mesura que els nins aprenen cada lletra.

Reedicions i app

Aquesta col·lecció de tres llibres de text, a més, va acompanyada de contes. 'Ansa per Ansa' s’ha anat reeditant i millorant any darrera any fins que, l’any 2000, es complementà amb el material d’exercicis en suport informàtic en forma de CD. L’any 2017 es va crear la web www.ansaperansa.net que, com a guia didàctica online, posa a l’abast de tothom reflexions i propostes entorn del material, a més de l’aplicació interactiva app.ansaperansa.cat i els cartonets d’imatges i paraules. Quatre dècades després de la seva creació, 'Ansa per Ansa' continua vigent i es completa amb 20 llibres de lectura progressiva titulat 'Contes per a llegir tots sols' que arribaran als centres públics de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.