Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient assessorarà els ajuntaments en la redacció dels seus plans de prevenció d'incendis

La Direcció General d'Espais Naturals i Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient i Territori s'ha posat a la disposició dels ajuntaments de Mallorca per a assessorar-los en matèria de redacció de plans de prevenció d'incendis, campanyes de sensibilització o instal·lació de calderes de biomassa.

En una carta remesa als consistoris, el director general, Llorenç Mas, ha explicat que aquestes són actuacions subvencionables en la convocatòria oberta recentment pel Consell de Mallorca per a dur a terme accions incloses en el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) per a aconseguir els objectius 2030 previstos en el Pacte de batles de Mallorca.

En concret, les activitats subvencionables són, entre altres, la redacció de projectes per a infraestructures de defensa contra incendis forestals, com a franges de protecció en interfase urbà-forestal o dipòsits. També contempla la redacció de plans d'incendis, que inclouen plans de prevenció d'incendis forestals o d'autoprotecció d'urbanitzacions en zones d'alt risc per incendi forestal.

Així mateix, inclou la realització de campanyes de sensibilització davant el risc d'incendis forestals, especialment entre escolars, gestors del territori i residents confrontants amb terrenys forestals. Pel que respecta a ajudes concretes, destaca l'ajuda a la instal·lació de calderes de biomassa fins a un màxim subvencionable de 250 euros per quilowatt instal·lat.

En la carta, Mes ha subratllat que, en 2019 i al maig d'enguany, la Fiscalia General de l'Estat va recordar als ajuntaments a través de la Federació de Municipis i Províncies l'obligació que tenen els ajuntaments de disposar de Plans de Prevenció d'Incendis Forestals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.