Setmanari d'informació local - 138 anys

El litoral de Formentera serà l’escenari del primer projecte de governança participativa a l’Estat

42171

La Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat i els grups ecologistes GEN-GOB i SOLDECOCOS han arribat a un Acord de custòdia marina en els espais de la Xarxa Natura 2000 de competència autonòmica de l’illa de Formentera. Es tracta del primer exemple de governança participativa en espais naturals protegits a l’Estat.

L’Acord té entre els seus objectius principals garantir la participació dels agents implicats per a millorar la gestió i governança dels espais Xarxa Natura 2000. A més, es pretén facilitar la transferència del coneixement entre l’administració, el món científic, els sectors socioeconòmics que desenvolupen activitats al litoral de l’illa, les ONG de desenvolupament local sostenible, així com les entitats de conservació i recuperació del patrimoni històric i ambiental.

Està previst que, durant el mes de setembre, es convoqui un primer taller amb els agents sectorials per formar la Mesa de custòdia marina, configurar-ne el funcionament i establir un pla d’acció per a implementar una sèrie de mesures concretes del Pla de gestió.

Aquest primer pla pilot de governança a l’Estat està alineat amb els objectius del projecte integrat LIFE IP INTERMARES en el qual hi participen els ministeris de Transició Ecològica i de Ciència, SEO-Birdlife i WWF.

L’any 2018, la Conselleria de Medi Ambient i Territori, el GEN-GOB i SOLDECOCOS ja havien organitzat conjuntament un taller de participació pública sobre l’esborrany del Pla de gestió Xarxa Natura 2000 de l’illa de Formentera que el Consell de Govern va aprovar el maig d’enguany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.