Setmanari d'informació local - 138 anys

Manifest d'Arruix Borbons: «La família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels béns del poble»

Aquest divendres vespre s'ha fet una concentració republicana, convocada per la plataforma Arruix Borbons. Durant la concentració s'ha llegit un manifest titulat 'Per la democràcia republicana' que reproduïm íntegrament a continuació.

Per la democràcia republicana

Les Entitats i persones que formam part de la Plataforma Arruix Borbons volem manifestar el nostre rebuig per la presència, a les nostres Illes, del rei borbó i de la seva família.

La institució monàrquica, a més d'antidemocràtica i anacrònica, és un instrument funcional als interessos del gran capital i del seu sistema especulatiu, basat en parasitar els bens i serveis públics i naturals, i els recursos i els drets de la gent treballadora i la majoria social. Un règim de govern, la monarquia borbònica, només triat pel dictador Franco, anul·lant la legalitat democràtica de la II República, i imposada en l'actual constitució. En definitiva, la monarquia representa el llegat del 'atado y bien atado'.

Al llarg del darrers tres segles, la saga borbònica no nomes ha estat al servei de les elits econòmiques, sinó que la mateixa família Borbó ha esdevingut un niu de corrupció i de saqueig dels béns del poble. El darrer cas del rei emèrit Juan Carlos, fugint de l'acció de la justícia per l'allau d'accions judicials per delictes econòmics, només és el darrer cas, dels sis o set borbons a la fugida i pels mateixos motius, en el darrer segle i mig.

A Arruix Borbons tenim ben clar que no es tracta només de treure'ns de sobre un règim il·legítim, antidemocràtic i autoritari. Es tracta, sobretot, de defensar la forma de govern i d'organització social basada en els valors republicans, és a dir, en la solidaritat entre les persones i els pobles, i la igualtat en drets, deures i dignitat. Defensam el dret d'autodeterminació dels pobles de l'Estat espanyol. Les llibertats personals i col·lectives s'han de garantir sobre la base dels drets humans, amb un just repartiment de la riquesa i dels béns, i des del respecte a la vida i els recursos naturals.

Per tot això, i des del més profund sentit democràtic, exigim que la forma de govern no sigui imposada des de les elits del poder, com ho és l'actual monarquia borbònica, la corrupció de la qual ja la duim suportant més de tres segles.

Volem exercir el dret a decidir sobre tot els que ens afecta,tant personal com col·lectivament. Per suposat, no es podrà parlar de democràcia fins que el poble no pugui decidir sobre la forma del seu govern. En aquest sentit, la democràcia republicana és la única via per a una societat justa, lliure i igualitària. VISCA LA REPÚBLICA!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.